18 Haziran 2009 Perşembe

ZEYYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

ZEYYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

MALZEMELER:
• ½ kilo börülce
• 1 adet soğan
• 2 adet domates
• Zeytinyağ
• Tuz
• 1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI: Tenceremize yağımızı ve doğaramış olduğumuz soğanları koyalım daha sonra ayıklayıp ve yıkamış olduğumuz börülcemiziilave edelim. Küçük küçük doğaradığımız domatesleri salçayı ve tuzunu ilave edip yemeğimiz sararıncaya kadar pişirelim. Sarardıktan sonra suyunu ilave edip kısık ateşte pişirelim.

AFİYET OLSUN…..

17 Haziran 2009 Çarşamba

YUMURTALI MANTAR

MALZEMELER:
• 1 kilo mantar
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI: Soğanları küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz. Temizlemiş ve doğradığımız mantarları soğanla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulan mantarların üzerine çırpılmış yumurtaları ialve edip yumurtaların pişince ocağımızı kapatıyoruz.

AFİYET OLSUN……

16 Haziran 2009 Salı

PATATESLİ KÖFTE

PATATESLİ KÖFTE

MALZEMELER:
• ½ kilo taze patates
• 1 kase ince kıtyılmış maydanoz
• 1 kase ince kıyılmış taze soğan
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı ince buldur
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 yemek kaşığı limon suyu
• marul

HAZIRLANIŞI: Patatesleri haşlayalım ve ezelim. Ezerken tuzunu ve zeytinyağını ilave edelim.bulguru sıvak suda ıslatalım.bulgur suyunu çektikten sonra patatese ekleyip, iyice karıştıralım. Daha sonra maydanozunu ve taze soğanını kalan yağı ve limon suyunu ekleyip yoğuralım. Elde ettiğimiz karışımda köfteler yapıp marul yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.

AFİYET OLSUN…..

23 Ekim 2008 Perşembe

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

Malzemeler:
*1 demet pazı
*2 adet yumurta
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet soğan
*l su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak
*Yeteri kadar tuz, kırmızı biber


HAZIRLANIŞI:
Pazıları yıkayıp ince kıyın. Kaynar tuzlu suda sapları iyice yumuşaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Soğanları iyice kızartın.
Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Toparlanınca pazıları ilave edin. Kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurda katın. Servis tabağına alıp yoğurtla servise yapın.
AFİYET OLSUN…

NEŞELİ TOPLAR

NEŞELİ TOPLAR
Malzemeler:
*125 gr. margarin
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı tozşeker
*4 yemek kaşığı kakao
*2 paket pötibör bisküvi
*1 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı toz fıstık
*1 yemek kaşığı toz ceviz

HAZIRLANIŞI
Tencerede margarini eritin. İçine kakao ilave edip, süt ve şeker koyup, karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatın ve büyük bir kaseye alın. Kakaolu karışım soğumadan bisküvileri içine ufalayın. Sonra da yoğurun. 10 dakika bekletin. Küçük tabakların içine hindistan cevizi, toz fıstık ve ceviz koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topların üçte birini hindistan cevizine bulayın. Kalan topların yarısını cevize, yarısını da fıstığa bulayın. Buzdolabında bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN…..

1 Ekim 2008 Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMINI

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yinede umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara….

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLARIM.
NİCE BAYRAMLARA……..

19 Eylül 2008 Cuma

ŞEHRİYELİ SALATA

ŞEHRİYELİ SALATA
MALZEMELER.
• ½ paket arpa şehriye
• 1 kase mısır
• Taze soğan
• Dereotu
• Maydonoz
• Limon
• Zeytin yağ
• Tuz

HAZIRLANIŞI: Arpa şehriyeyi suda haşlayalım içine biraz sıvıyağ koyup karıştıralım. Daha sonra mısırı, taze soğanı, dereotu ve maydonozu ekleyip, limon ve tuzunu katıp servis yapalım.

AFİYET OLSUN……