12 Eylül 2008 Cuma

PEYNİRLİ KABAK

PEYNİRLİ KABAK



MALZEMELER

5 adet kabak
1 adet yumurta
250 gr beyaz peynir
1 bağ dereotu
Kaşar peynir
tuz, kırmızı biber


HAZIRLANIŞI: Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye bölün ve içlerini çıkartın.

İç yapılışı: Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine yumurtayı kırıp karıştırın. Dereotunu ince ince doğrayın; tuz ve karabiber serpip karıştırın.

Kabakların içini bu karışımla doldurun ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber serpip 5 dakika daha fırında pişirin.



AFİYET OLSUN….