16 Temmuz 2008 Çarşamba

pırasa mücveri

PIRASA MÜCVERİ
MALZEMELER
*1 Kg Pırasa
*2 Adet Yumurta
*3-4 Çorba Kaşığı Un
*3-4 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
*1 Demet Maydanoz
*Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ
Sos İçin:
*3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*1 Tatlı Kaşığı Un
*1 Çorba Kaşığı Salça
*2 Diş Sarmısak
*1 Tatlı Kaşığı Şeker
*Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pırasaları doğrayalım. Bir tencereye aktaralım.Kısık ateşte kendi suyuyla birlikte haşlayalım.Tencereyi ateşten alalım.Pırasalar soğuduktan sonra 2 adet yumurtayı ilave edelim.Unu,beyaz peyniri,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve karabiberi ekleyelim.Bir çatal yardımıyla karıştıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alıp,kızdıralım.Mücver malzemesinden kaşıkla alıp,düzgün bir şekilde yağa dökelim.Yine kaşıkla basarak yassıltalım.Arkalı önlü kızartalım.Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
Sos için;tavaya sıvı yağı koyalım.Sürekli karıştırarak,unu ekleyelim.Un pembeleşmeye başladığında salçayı ilave edelim.Son olarak dövülmüş sarmısakları,şekeri,tuzu ve karabiberi ekleyelim.Bir iki taşım kaynattıktan sonra tavayı ateşin üstünden alalım.
Hazırladığımız sosu mücverlerin üzerine döküp,servis yapalım

AFİYET OLSUN….