15 Temmuz 2008 Salı

TEPSİ BÖREĞİ


TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:
• 5 adet yufka
• ½ kilo ıspanak
• 1 baş kuru soğan
• Tuz, karabiber
• 1 su bardağı kadar süt
• 1 su bardağı kadar sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 yumurta

Hazırlanışı: öncelikle otlarımızı temizleyip, yıkayalım ve doğrayalım daha sonra içine soğanı rendeleyelim. Tuzunu ve karabiberini ilave edip hazırlayalım.sosumuzu hazırlayalım. Derin bir kaba sütümüzü ve yağımızı kayup çırpalım ve kenarda bekletelim. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine birinci yufkayı serelim.yufkanın üstüne kaşıkla sostan gezdirelim. Tepsinin kenarlarından çıkan yufkayı içe doğru katlayalım ve ikinci yufakayı alalım ve elimizle yaırtıp ilk yufkanın üstüne koyalım ve gene sosumuzu gezdirelim daha sonra hazırladığımız ıspanaklı harçtan koyalım ve diğer yufkalar, harcımız bitene kadar aynı işlemi yapalım.en son yufkayı böreğimizin üstüne yayalım. En son olarasütlü sosumuza bir tane yumurtayı ve yoğurdu ialve edip iyice çırpıp böreğimizin üstüne sürelim.böreğimizi kare şeklnde kesip orta ısılı fırında üzeri pempeleşene kadar pişirelim.

Afiyet olsun……..ı