20 Temmuz 2008 Pazar

SEMİZOTU ÇORBASI

SEMİZOTU ÇORBASI
MALZEMELER
*Yarım kg. semizotu
*1 adet kuru soğan
*4 dal yeşil soğan
*2 tatlı kaşığı un
*2 yemek kaşığı soya yağı
*4 su bardağı sebze suyu
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber

HAZIRLANIŞI
Yeşil soğanları yıkayıp, doğrayalım. Kuru soğanı soyup, ince ince kıyalım. Semizotlarının köklerini kesip, bol suda yıkayalım (semizotu çok çabuk bozulan bir sebze olduğu için bekletmeden kullanalım). Semizotlarını da ince ince doğrayalım.
Bir çorba tenceresinde soya yağını koyalım. Doğranmış soğanları çevirelim. Rengi sararınca unu koyalım, hafifçe kavuralım. Doğranmış semizotlarını da ekleyip, karıştırmayı sürdürelim. Suyunu yavaş yavaş ekleyelim, kaynayıncaya dek karıştıralım, ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirelim. El blenderı ile tüm malzemeyi parçalayalım. Tuzu ve karabiberi ekleyip, bir taşım daha kaynatalım. Çiğ kremayı karıştırıp ateşten alalım. Taze semizotu yapraklarıyla çorbamızı süsleyip, servis yapalım .
AFİYET OLSUN…..